Obec Miloslavov prechádza od 1.1.2025 na množstevný zber tuhého komunálneho odpadu (TKO, čierne nádoby)  a biologicky rozložiteľného odpadu zo záhrad (BRKO, hnedé nádoby). Z tohto dôvodu sa začína už teraz s realizáciou označovania (čipovania) nádob na TKO a nádob na BRKO čipmi RFID. Čipovanie nádob bude prebiehať od 25.10. do 01.12.2024.

Pred samotným  označením nádob RFID čipom je potrebné,   aby  ste na každú nádobu na TKO a BRKO  vyloženú na čipovanie pripevnili informáciu,  komu nádoba patrí a ku ktorej nehnuteľnosti je určená – tak, aby  zamestnanci obce  vedeli presne identifikovať platiteľa poplatku za odpad a správne priradiť nádobu v systéme k poplatníkovi.

Čipovanie nádob pri obytných domoch bude prebiehať v osobitnom režime po dohode s príslušným správcom.

Príklad označenia nádoby na presnú identifikáciu poplatníka:

 

(označenie nádoby môžete vykonať rôznymi spôsobmi – napr. prilepením priehľadnou páskou a pod. – tak, aby označenie bolo viditeľné a čitateľné)

 Kedy budú očipované moje nádoby?
Nádoby sa budú čipovať etapovite po jednotlivých uliciach, podľa vopred určeného harmonogramu. Harmonogram nájdete na druhej strane tejto informácie.

 Ako bude fungovať systém?
Na účely evidencie úhrady poplatkov za odpad obec zakúpila systém SEPARUS, v ktorom bude mať každý poplatník svoje konto. Každá nádoba na TKO a BRKO bude označená  RFID čipom, ktorý bude spárovaný s kontom poplatníka v systéme SEPARUS. Zamestnanci zberovej spoločnosti pred vyprázdnením obsahu nádoby čítačkou čipov zistia, či má majiteľ nádoby zaplatený poplatok formou kreditu. Ak systém vykáže neuhradený poplatok, nádoba nebude vyprázdnená. 

Ako získam prístupové práva do systému SEPARUS?
Prístupové práva na prihlásenie sa do konta v systéme SEPARUS získate po očipovaní vašich nádob zaslaním žiadosti cez schránku elektronickej pošty cipovanie@miloslavov.sk. V žiadosti je potrebné uviesť vaše meno, priezvisko a adresu nehnuteľnosti, za ktorú platíte poplatok za odpad. Zamestnanec obce  vám po spracovaní vašej žiadosti zašle prístupové práva do vášho konta v systéme. Informácie o systéme SEPARUS nájdete aj na internetovej stránke www.separus.sk. 

Ako si zakúpiť kredity na vývoz odpadu a koľko kreditov potrebujem?
O podmienkach a spôsobe zakúpenia kreditov na vývoz odpadu bude obec informovať osobitným oznamom, po prijatí príslušného všeobecne záväzného nariadenia. 

Čo ak nebudem mať z rôznych dôvodov očipovanú nádobu alebo nastane iný problém?
Akékoľvek problémy spojené so zavádzaním systému kontrolovaného zberu je možné nahlásiť formou elektronickej pošty na adresu cipovanie@miloslavov.sk alebo tel. č.: +421 907 711 830 (referát odpadov). Problémy sa budeme snažiť odstraňovať priebežne až do úspešného ukončenia celého procesu.

Obec Miloslavov_informácia k čipovaniu nádob
Harmonogram_podla_ulic